Skip to content

جولای 13, 2019

روش خشک کردن انجیر در خانه و خواص آن

خشک کردن انجیر در خانه یکی از بهترین روش ها می باشد. شما به راحتی می توانید با استفاده از این روش های متعدد انجیر ها را خشک نمایید. البته این مسئله را نیز مد نظر قرار دهید که این روش خشک کردن انجیر ها طبیعی بوده و هیچ گونه افزودنی ای به ان اضافه نمی شود. از این رو مدت ماندگاری آن نیز بیشتر خواهد بود.

 روش خشک کردن انجیر در خانه و خواص آن

انجیر به عنوان یکی از میوه های مفید و خواص بیشمار شناخته می شود. این میوه که سرشار از مواد مغذی همچون کلسیم، آهن و پتاسیم می باشد به عنوان میان وعده استفاده می شود. شما با خشک کردن انجیر در خانه می تواند در تمام فصول سال از این میوه ی مغذی استفاده نمایید. فیبر های موجود در این میوه، از تمام سبزیجات ها و میوه های دیگر بیشتر بوده و چربی و کلسترول ندارد. از این رو می توانید به راحتی این میوه ی خوشمزه و مفید را مورد استفاده قرار دهید.
اگر از روش های درستی برای خشک کردن انجیر در خانه استفاده کنید می توانید این محصول را حتی چندین ماه نیز نگه دارد. شما می توانید از انجیر خشک شده به عنوان قند در کنار جای استفاده نمایید.
ما در این مقاله به شما روش های خشک کردن انجیر در خانه را بیان خواهیم کرد. برای این که به راحتی بتوانید انجیر را در منزل خشک نمایید می توانید از چند روش استفاده کنید. از جمله روش های:

خشک کردن انجیر در خانه با نور خورشید

در این روش خشک کردن انجیر شما باید انجیر های کاملا رسیده را با آب بشویید( برای این که تشخیص دهید چه زمانی انجیر کاملا رسیده است، وقتی می باشد که انجیر از روی درخت بر روی زمین ریخته شود). پس از آن انجیر ها را از وسط ساقه ببرید به گونه ای که کمی از ساقه به انجیر وصل باشد. بعد انجیر ها را بر روی یک صفحه ی توری به یک سمت بخوابانید.
شما باید این توری را در برابر نور مستقیم خورشید قرار دهید. هر مکانی که نور به صورت مستقیم بر انجیر ها بتابد، محل مناسبی برای خشک کردن انجیر ها می باشد. روی انجیر ها را نیز باید با یک تور سفید بپوشانید تا هیچ حشره ای بر روی آنها ننشیند.
تقریبا ۲ تا ۳ روز زمان می برد تا انجیر ها در زیر نور خورشید خودشان را جمع نمایند. سعی کنید شب ها انجیر ها را به داخل منزل برده و صبح با تابش نور خورشید مجددا آنها را زیر نور خورشید قرار دهید. برای تشخیص انجیر خشک شده باید ببینید که هیچ شیره ای از خود نداشته باشند و تری ای در انجیر ها باقی نمانده باشد. در آن زمان انجیر ها کاملا خشک شده و آماده هستند.
خشک کردن انجیر در خانه با استفاده از فر گاز
یکی دیگر از روش های خشک کردن انجیر در خانه، استفاده از آون یا فر گاز می باشد. در این روش شما باید فر را از قبل گرم کرده باشید و دمای آن را بر روی ۱۴۰ درجه ی فارنهایت یا ۶۰ درجه سانتیگراد بگذارید. فراموش نکنید که انجیر ها را باید از پیش شسته باشید. باید بگذارید انجیر ها اب خودشان را بکشند و ساقه های بلند انها را جدا کنید. انجیر ها باید ساقه های کمی داشته باشند.
سپس آنها را بر روی یک صفحه ی مشبک قرار داده و درون فر بگذارید. درب فر را باز کند و اجازه دهید رطوبت از داخل فر خارج شود. ما قصد نداریم که انجیر را بپزیم، ما قصد دارم آنها را خشک نماییم. از این رو باید درب فر کمی باز بماند.
هر از چند وقتی این انجیر های درون فر را بچرخانید تا همه ی اطراف آن خشک شود. مدت زمانی که برای خشک کردن انجیر در خانه با استفاده از فر مورد نیاز است، ۱۵ تا ۳۶ ساعت می باشد. همانطور که می دانید نمی توان به صورت مداوم فر یا آون را روشن گذاشت. از این رو می توانید به مدت ۸ ساعت آنها را خاموش کرده و مجددا روشن نمایید.
زمانی که شیره داخل انجیر ها خشک شد و له حالتی چروکیده تبدیل شد. دیگر انجیر ها خشک شده اند و اماده می باشند.

خشک کردن انجیر ها با استفاده از نخ

روش دیگری که معمولا برای خشک کردن انجیر در خانه استفاده می شود، استفاده از نخ است. شما می توانید انجیر ها را برای خشک کردن از نخ عبور داده و همچون تسبیح در محلی که نور خورشید و باد ملایمی می وزد، آویزان نمایید. برای این مدل خشک کردن انجیر شما باید کمی آرد به انجیر ها بزنید تا بهتر خشک شوند.
چندین روش دیگر برای خشک کردن انجیر وجود دارد که در منزل اتفاق نمی افتد. مثلا شما می توانید انجیر را در همان باغ و محل رویش خود خشک نمایید. این روش به این صورت است که لازم است زیر درخت انجیر را از قبل ساخته و تمیز کنید. زمانی که انجیر ها به حالت نیمه خشک در می آیند خود به خود ریزش می یابند. محلی که شما از پیش درست کرده اید و به ” اشپنگ” معروف است، باعث می شود تا انجیر ها به صورت طبیعی و در اثر تابش نور خورشید و همچنین وزش باد خشک شود.
روشهای خشک کردن انجیر در خانه کمی زمان بر بوده و زحمت بسیاری دارد اما از نظر بهداشتی مسلما تمیزتر هستند. از این رو اکثر افراد ترجیح می دهید از این روش ها استفاده نمایند.
خشک کردن انجیر در خانه و نحوه ی نگهداری آنها
شما برای این که بتوانید انجیر های خشک شده را در منزل نگهداری نمایید باید آنها را درون ظرفی در بسته قرار دهید، به گونه ای که هیچ هوایی درون جعبه جریان نیابد. یا می توانید انجیر ها را بسته بندی کرده و در فریزر قرار دهید.
اگر انجیر ها را به درستی خشک کنید و درست انبارشان نمایید می توانید به مدت تقریبا ۱۸ تا ۲۴ ماه از آنها نگهداری کنید. خشک کردن انجیر در خانه این مزیت را دارد که به صورت کاملا طبیعی خشک شده و هیچ گونه مواد و افزودنی ای برای آن استفاده نشده است. از این رو نگه داری از این انجیر های خشک شده کمی مشکل تر می باشد.
این موضوع را فراموش نکنید که از هر ۱۳۰۰ گرم انجیر خیس و تازه تقریبا ۴۰۰ گرم انجیر خشک شده بدست می آید. البته این مسئله هیچ ارتباطی به نوع خشک کردن انجیر در خانه ندارد. یعنی فرقی نمی کند که انجیر در کارخانه خشک شود و یا در خانه. این مقدار بدست آمده از انجیر خشک شده ثابت است.

منبع مطلب : http://laziz123.ir

مطالب بیشتر در دسته‌بندی نشده

ارسال نظر

(required)
(required)

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

اشترک در نظر